Băuturi alcoolice
Băuturi alcoolice
Showing all 18 results
-
ATAMAN Feteasca Regala
Culoarea sa galben deschis cu nuanțe aurii nu-ți prevestesc cu nimic explozia de arome florale pe care o s-o simți atunci când miroși acest vin. E un vin ca locul din care face parte, direct, complex și nuanțat când ajungi să-l cunoști. Alege să-l cunoști în varianta ta, poate după o plimbare cu barca prin Deltă.
34,00 leiAdd to cartStore: Crama Hamagia -
ATAMAN Roze
Culoare roz intensă, miros proaspăt, de fructe de pădure și flori sălbatice pe final. Gustul este plin, plăcut, datorat acidității și restului de zahăr bine integrate în acest vin.
34,00 leiAdd to cartStore: Crama Hamagia -
BABEASCA NEAGRA – LA SAPATA
PODGORIA SARICA NICULITEL
-
FETEASCA REGALA-LA SAPATA
PODGORIA SARICA NICULITEL
-
MERLOT
Merlot
Vin DOC-CMD Sarica Niculitel
Origine – Merlot este un soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux, podgoria Medoc, unde se cultiva alaturi de Cabernet Sauvignon si Malbec si se obtin renumitele vinuri din aceasta zona.
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este sec;
Limpiditate – Limpede cristalin;
Taria alcoolica – minim 12,5% vol;
Culoare – rosu inchis;
Miros – aroma florala, specifica fructelor rosii, visine si prune supracoapte, Culoare si aroma sunt obtinute ca urmare a mentinerii in contact ( macerarii) pielitei bobului cu mustul.
Gustul – Gustul este catifelat, viguros dar fara astringent puternica, elegant, astfel incat bautorul sa-i descopere nuantele de gust si aroma si sa se bucurede ele;
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de porc, de oaie, de miel, prparate la gratar sau la cuptor, cu sosuri sau condimente puternice, pestele, in special Somnul, Crapul, Macroul preparate la gratar sau la cuptor, curcan sau rata la cuptor, dar si puiul la rotisor.
Un pahar zilnic din acest vin este recomandat cardiacilor.
Read moreStore: CASA NICULITEL -
MERLOT ROZE
Merlot roze
Vin DOC-CMD Sarica Niculitel
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;
Limpiditate – Limpede cristalin;
Taria alcoolica – Minim 12% vol;
Culoare – Roz, apropiata foitei de ceapa;
Miros – Aroma de fructe de padure.
Gustul – Gust de fructe de padure
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de pasare, gaina sau pui, fiarte si chiar rumenite la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.
Strugurii – Sunt mijlocii, cilindrici, biaripati, cu boabele asezate normal ca desime pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, acoperita cu un strat subtire de pruina; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.
Insusirile agrobiologice – Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat la Cabernet deoare strugurii sunt mai mari. Maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: soi cu rezistenta slaba la ger (-16°C -18°C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni.
Insusirile agrotehnice si tehnologice – Are nevoie de terenuri fertile si cu umiditate asigurata. Se conduce pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral cu taiere in elemente scurte, sarcina de rod fiind
Read moreStore: CASA NICULITEL -
MUSCAT OTTONEL
Muscat Ottonel
Vin DOC-CMD Sarica Niculitel
Origine – Muscat Ottonel este un soi obtinut in Franta, orasul Angers in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere.
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;
Taria alcoolica este de – Minim 12% vol.
Limpiditate – Limpede cristalin;
Culoare – Galben-verzuie,
Miros – Aroma florala, specifica de muscat, ca urmare a mentinerii in contact ( macerarii) pielitei bobului cu mustul. Aroma este eleganta, neexcesiva, astfel incat sa innobileze vinul dar sa nu-l deranjeze pe bautorul avizat.
Gustul – Bogat in nuante, innobilat de aromele specifice de muscat.
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu mancarurile usoare, carnea de pasare, gaina sau pui, fiarta si chiar rumenita la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.
Strugurii – Sunt mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui, acoperita cu pruina densa, ceea ce ii da un aspect albicios; pulpa semizemoasa, cu aroma de muscat.
Insusirile agrobiologice – Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte termice reduse, vigoarea de crestere este mijlocie, iar fertilitatea foarte ridicata , peste 85% lastari fertili, frecvent cu 2 etaje de inflorescente. Maturarea se realizeaza la 1-2 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a).
Rezistente biologice – Soi cu toleranta buna la ger (-20°C -22°C), mai putin rezistent la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu.
Insusirile agrotehnice si tehnologice – Se cultiva cu rezultate bune pe terenurile in panta, cu expozitii insorite si pe soluri cu fertilitate mijlocie sau scazuta. Cele mai fine vinuri se obtin pe solurile scheletice, calcaroase. Tehnologic, Muscatul Ottonel, in zonele racoroase este de inalta calitate. La maturarea deplina acumuleaza cantitati mari de zaharuri 190-210 g/l, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si un continut ridicat in substante aromate. In zonele mai calduroase, soiul are un neajuns major, lisa de aciditate 3,3-3,8 g/l H2SO4 si un continut ridicat in enzime oxidazice, ceea ce face ca vinurile obtinute sa fie usor predispuse la casare (brunificare). Productiile de struguri sunt variabile, in functie de arealul de cultura, de la 7-11 t/ha.
Read moreStore: CASA NICULITEL -
PAGAIA Fumee
46,00 leiAdd to cartStore: Crama Hamagia -
PAGAIA Merlot Rose
Un vin cu o culoare frumoasă și apetisantă, ce abia aștepată să-l pui în pahar ca să-ți arate aromele lui de fructe și flori și gustul său fin ce te duce instant cu gândul la o plajă sălbatică, așa, ca la noi, la Gura Portiței.
46,00 leiAdd to cartStore: Crama Hamagia -
PAGAIA Rosu
Culoare roșu intens, violet pe robă. Miros fructat, cu note de vanilie plăcute, fine, datorită învechirii la barique timp de 6 luni. Gustativ echilibrat cu tanini blănzi, spicy pe final. Postgust foarte remanent.
74,00 leiAdd to cartStore: Crama Hamagia -
PAGAIA Sauvignon Blanc
Prospețime este cuvântul care descrie cel mai bine acest Sauvignon Blanc. Culoarea galben deschisă cu reflexiile verziu, nasul floral cu note citrice, gustul plin, intens și cu aciditate vioaie toate susțin același lucru: proaspăt de te pune pe gânduri.
46,00 leiAdd to cartStore: Crama Hamagia -
Petiant Artizanal Rosé Babeasca Neagra
PODGORIA SARICA NICULITEL -
SAUVIGNON BLANC
Sauvignon blanc
Vin DOC-CMD Sarica Niculitel
Origine – Sauvignon Blanc se cultiva pe suprafete mari in Franta, regiunea viticola Bordeaux, podgoria Sauternes, pentru obtinerea vinurilor dulci; de unde se pare ca isi are si originea.
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este SEC;
Limpiditate – Limpede cristalin;
Taria alcoolica – Minim 12% vol;
Culoare – Galben-Verzui;
Miros – aroma de florala, asemanatoare florilor de soc
Gustul – fructuos, cu prospetime, usor.
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de pasare, gaina sau pui, fiarte si chiar rumenite la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare.
Strugurii – Sunt mijlocii, cilindro conici, uni sau biaripati, desi in boabe. Bobul este mic, sferic, cu pielita subtire, pruinata, de culoare galben verzui, pana la galben auriu la maturarea deplina; punctul pistilar persistent; pulpa zemoasa cu gust si aroma discreta specifica soiului.
Insusirile agrobiologice – Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile), prezinta vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna, 60-70% lastari fertili. Maturarea deplina se realizeaza la 2-3 saptamani fata de soiul Chasselas dore. Rezistente biologice: sub aspectul rezistentei la ger s-a constatat diferente intre cele doua forme, mai rezistent fiind Petit Sauvignon (-20°C -220C), si ceva mai sensibil Gros Sauvignon (-18°C -20°C). Are rezistenta mijlocie la seceta si fainare, sensibil la mana, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.
Insusirile agrotehnice si tehnologice – Este un soi cosmopolit, prefera versantii cu expozitie sudica sau sud-vetica, bine insoriti, care asigura conditii pentru supramturarea strugurilor. Productiile destruguri care se obtin sunt de 6-8 t/ha la Petit Sauvignon si de 10-12 t/ha la Gros Sauvignon. Tehnologic, este un soi de inalta calitate. Acumuleaza cantitati mari de zaharuri 195-220 g/l, valorile mai ridicate fiind caracteristice la Petit Sauvignon, aciditatea totala a mustului ramane echilibrata 4,5-5,5 g/l H2SO4. Vinurile obtinute au o aroma fina, caracteristica.
Read moreStore: CASA NICULITEL -
STICLA VIN 0,75 L DIVERSE SORTIMENTE DOC SARICA NICULITEL
Vin imbuteliat la sticla de 0,75 ml soiurile: Aligote, Sauvignon blank, Riesling de Rhin, Muscat Ottonel, Merlot DOC SARICA NICULITEL .
Pretul variaza in funcție de sortimentul dorit.
Read moreStore: vinul casei tale -
VIN VRAC DIVERSE SORTIMENTE DOC SARICA NICULITEL
Vin vrac diverse sortimente: Aligote, Sauvignon blanc, Riesling de Rhin, Muscat Ottonel, Merlot, DOC SARICA NICULITEL
Se livreaza in PET de 5 litri sau BAG IN BOX de 5 si 10 litri.
Pretul variaza in funcție de sortimentul dorit, cantitate si ambalajul selectat
Read moreStore: vinul casei tale -
Vinul kazacului
Vin din tinuturi batute de vant si arse de soare, din Podgoria Jurilovca (antica podgorie Argamum)
20,00 leiAdd to cartStore: Vinul Kazakului