Descriere
Vin din tinuturi batute de vant si arse de soare, din Podgoria Jurilovca (antica podgorie Argamum)
20,00 lei
Vin din tinuturi batute de vant si arse de soare, din Podgoria Jurilovca (antica podgorie Argamum)
Vin din tinuturi batute de vant si arse de soare, din Podgoria Jurilovca (antica podgorie Argamum)
Momentan nu sunt intrebari
Prospețime este cuvântul care descrie cel mai bine acest Sauvignon Blanc. Culoarea galben deschisă cu reflexiile verziu, nasul floral cu note citrice, gustul plin, intens și cu aciditate vioaie toate susțin același lucru: proaspăt de te pune pe gânduri.
Origine – Sauvignon Blanc se cultiva pe suprafete mari in Franta, regiunea viticola Bordeaux, podgoria Sauternes, pentru obtinerea vinurilor dulci; de unde se pare ca isi are si originea.
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este SEC;
Limpiditate – Limpede cristalin;
Taria alcoolica – Minim 12% vol;
Culoare – Galben-Verzui;
Miros – aroma de florala, asemanatoare florilor de soc
Gustul – fructuos, cu prospetime, usor.
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de pasare, gaina sau pui, fiarte si chiar rumenite la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare.
Strugurii – Sunt mijlocii, cilindro conici, uni sau biaripati, desi in boabe. Bobul este mic, sferic, cu pielita subtire, pruinata, de culoare galben verzui, pana la galben auriu la maturarea deplina; punctul pistilar persistent; pulpa zemoasa cu gust si aroma discreta specifica soiului.
Insusirile agrobiologice – Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile), prezinta vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna, 60-70% lastari fertili. Maturarea deplina se realizeaza la 2-3 saptamani fata de soiul Chasselas dore. Rezistente biologice: sub aspectul rezistentei la ger s-a constatat diferente intre cele doua forme, mai rezistent fiind Petit Sauvignon (-20°C -220C), si ceva mai sensibil Gros Sauvignon (-18°C -20°C). Are rezistenta mijlocie la seceta si fainare, sensibil la mana, putregaiul cenusiu si moliile strugurilor.
Insusirile agrotehnice si tehnologice – Este un soi cosmopolit, prefera versantii cu expozitie sudica sau sud-vetica, bine insoriti, care asigura conditii pentru supramturarea strugurilor. Productiile destruguri care se obtin sunt de 6-8 t/ha la Petit Sauvignon si de 10-12 t/ha la Gros Sauvignon. Tehnologic, este un soi de inalta calitate. Acumuleaza cantitati mari de zaharuri 195-220 g/l, valorile mai ridicate fiind caracteristice la Petit Sauvignon, aciditatea totala a mustului ramane echilibrata 4,5-5,5 g/l H2SO4. Vinurile obtinute au o aroma fina, caracteristica.
PODGORIA SARICA NICULITEL
Recenzii
Nu există recenzii până acum.