STICLA VIN 0,75 L DIVERSE SORTIMENTE DOC SARICA NICULITEL
Vin imbuteliat la sticla de 0,75 ml soiurile: Aligote, Sauvignon blank, Riesling de Rhin, Muscat Ottonel, Merlot DOC SARICA NICULITEL .
Pretul variaza in funcție de sortimentul dorit.
Intrebari general
Momentan nu sunt intrebari
Produse similare
-
BABEASCA NEAGRA – LA SAPATA
PODGORIA SARICA NICULITEL
Citește mai mult0 out of 5 -
MUSCAT OTTONEL
Muscat Ottonel
Vin DOC-CMD Sarica Niculitel
Origine – Muscat Ottonel este un soi obtinut in Franta, orasul Angers in anul 1852, dintr-un amestec de seminte provenite din fecundari libere.
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;
Taria alcoolica este de – Minim 12% vol.
Limpiditate – Limpede cristalin;
Culoare – Galben-verzuie,
Miros – Aroma florala, specifica de muscat, ca urmare a mentinerii in contact ( macerarii) pielitei bobului cu mustul. Aroma este eleganta, neexcesiva, astfel incat sa innobileze vinul dar sa nu-l deranjeze pe bautorul avizat.
Gustul – Bogat in nuante, innobilat de aromele specifice de muscat.
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu mancarurile usoare, carnea de pasare, gaina sau pui, fiarta si chiar rumenita la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.
Strugurii – Sunt mici spre mijlocii, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare verde-galbui, acoperita cu pruina densa, ceea ce ii da un aspect albicios; pulpa semizemoasa, cu aroma de muscat.
Insusirile agrobiologice – Soi cu perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) si cerinte termice reduse, vigoarea de crestere este mijlocie, iar fertilitatea foarte ridicata , peste 85% lastari fertili, frecvent cu 2 etaje de inflorescente. Maturarea se realizeaza la 1-2 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a).
Rezistente biologice – Soi cu toleranta buna la ger (-20°C -22°C), mai putin rezistent la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu.
Insusirile agrotehnice si tehnologice – Se cultiva cu rezultate bune pe terenurile in panta, cu expozitii insorite si pe soluri cu fertilitate mijlocie sau scazuta. Cele mai fine vinuri se obtin pe solurile scheletice, calcaroase. Tehnologic, Muscatul Ottonel, in zonele racoroase este de inalta calitate. La maturarea deplina acumuleaza cantitati mari de zaharuri 190-210 g/l, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si un continut ridicat in substante aromate. In zonele mai calduroase, soiul are un neajuns major, lisa de aciditate 3,3-3,8 g/l H2SO4 si un continut ridicat in enzime oxidazice, ceea ce face ca vinurile obtinute sa fie usor predispuse la casare (brunificare). Productiile de struguri sunt variabile, in functie de arealul de cultura, de la 7-11 t/ha.
Citește mai multStore: CASA NICULITEL0 out of 5 -
MERLOT ROZE
Merlot roze
Vin DOC-CMD Sarica Niculitel
Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;
Limpiditate – Limpede cristalin;
Taria alcoolica – Minim 12% vol;
Culoare – Roz, apropiata foitei de ceapa;
Miros – Aroma de fructe de padure.
Gustul – Gust de fructe de padure
Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de pasare, gaina sau pui, fiarte si chiar rumenite la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.
Strugurii – Sunt mijlocii, cilindrici, biaripati, cu boabele asezate normal ca desime pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, acoperita cu un strat subtire de pruina; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.
Insusirile agrobiologice – Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat la Cabernet deoare strugurii sunt mai mari. Maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: soi cu rezistenta slaba la ger (-16°C -18°C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni.
Insusirile agrotehnice si tehnologice – Are nevoie de terenuri fertile si cu umiditate asigurata. Se conduce pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral cu taiere in elemente scurte, sarcina de rod fiind
Citește mai multStore: CASA NICULITEL0 out of 5 -
Petiant Artizanal Rosé Babeasca Neagra
PODGORIA SARICA NICULITELCitește mai mult0 out of 5
Recenzii
Nu există recenzii până acum.