MERLOT ROZE

Merlot roze

Vin DOC-CMD Sarica Niculitel

 

Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;

Limpiditate – Limpede cristalin;

Taria alcoolica – Minim 12% vol;

Culoare – Roz, apropiata foitei de ceapa;

Miros – Aroma  de fructe de padure.

Gustul – Gust de fructe de padure

Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de pasare, gaina sau pui, fiarte si chiar rumenite la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.

Strugurii – Sunt mijlocii, cilindrici, biaripati, cu boabele asezate normal ca desime pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, acoperita cu un strat subtire de pruina; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut. 

Insusirile agrobiologice – Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat la Cabernet deoare strugurii sunt mai mari. Maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: soi cu rezistenta slaba la ger (-16°C -18°C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni. 

Insusirile agrotehnice si tehnologice – Are nevoie de terenuri fertile si cu umiditate asigurata. Se conduce pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral cu taiere in elemente scurte, sarcina de rod fiind

  Pune o Intrebare
Store
0 out of 5
Categorie:

Descriere


Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „MERLOT ROZE”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai sunt oferte pentru acest produs!

Intrebari general

Momentan nu sunt intrebari