Afișez toate cele 2 rezultate

  • CAPACEALA

    #Capaceala- elixirul secret produs de albine mai puternic decat mierea ( dupa umplerea fagurilor cu miere, albina inchide capacelele cu un strat format din propolis, ceara, enzime). Se recomandă folosirea căpăcelii în următoarele situaţii: - afecţiuni ale stomacului (mai ales ulcere) - afecţiuni ale ficatului - afecţiuni ale cavităţii bucale (stomatită, paradontoză) - afecţiuni respiratorii (faringite, laringite, astm, etc.) - infecţii- datorită efectului antibiotic - afecţiuni cardiace- stimulează activitatea cordului - stimulează activitatea sistemului imunitar - este un bactericid puternic - are efect de lubrefiere a vaselor de sânge şi de aceea este foarte utilă în cazul persoanelor care au probleme cu aparatul circulator. Se consumă prin mestecare până când ceara se topeşte în gură. În acest fel asigură şi o igienă orală deosebită, iar efectele sale sunt mai puternice. Specialiştii recomandă o cură de minimum 14 zile, urmată de 1 lună pauză, după care, se poate relua. Căpăceala trebuie ţinută într-un loc uscat, întunecos şi răcoros.


  • POLEN

    CURIOZITĂȚI DESPRE POLEN

    • Un kilogram de polen are de 3 ori mai multe proteine decât aceeași cantitate de carne de vită.

    • Polenul este singurul nutrient cunoscut pentru prostată.

    • Un studiu efectuat în 1946 a arătat că majoritatea longevo-urilor de peste 100 de ani au fost apicultori care consumau polen zilnic.

    • Aproape toate vitaminele se găsesc în polen.

    • Un kilogram de pastura de albină ocupă 7000 de celule ale unui fagure de miere.

    • Pastura are o valoare triplă nutritivă și antibiotic triplu decât polenul.

    • La fiecare zbor, o albină poartă in cosulete până la 15 mg. de polen în 2 bile. Pentru a obține 1 kg de polen, o albină trebuie să efectueze peste 60.000 de zboruri.

    • Florile produc o cantitate mare de polen. Floarea de măr conține aproape 100.000 de boabe și un matisor de alun, poate contine la peste 4 milioane.de particule de polen

    • Albinele, prin colectarea polenului, asigură polenizarea a peste 70 % din flori și maturizarea fructelor și semințelor.

    • 75 % din alimentele globale depind de activitatea polenizantă a albinei Mellifera.